UrbanPetric-logo

Vina Petrič Urban

“Bogata tradicija vinogradništva in vinarske družine sega vse do leta 1778 in se prenaša iz roda v rod. Moji predniki so sprva pridelovali majhno količino vina, vendar so bili zelo ponosni in hvaležni za to kar so s težkim trudom pridelali. Jaz sem Urban Petrič in sem osma generacija vinarjev. Imam veliko strasti, predanost in ljubezen do vinogradništva in vinarstva, tako kot prejšnji lastniki.”

Posestvo je danes sestavljeno iz skupno devetih vinogradov, ki se raztezajo na osmih hektarjih zemljišča. Vsi vinogradi ležijo na južnih pobočjih v Vipavski dolini okoli vasi Slap. Zemlja vinogradov je mešanica apnenca, laporja, peščenjaka in gline. Rezultati so vina, bogata z mineralnimi snovmi. Zahvaljujoč burji, pa je vino mogoče pridelati še posebaj kakovostno.

Dragocene stoletne izkušnje se prenašajo iz roda v rod in na ta način smo od naših prednikov prevzeli veliko izkušenj glede vzgoje trt in vin. Te izkušnje pa sedaj še nadgrajujemo z uvajanjem novih tehnologij, ki pripomorejo k doseganju vrhunskih vin. Zavedamo se, da je kakovost vin v veliki meri odvisna od vzgoje in obremenitve vinske trte. Zavzemamo se za enošparonsko vzgojo, ki daje manjši pridelek, vendar kvaliteta grozdja je mnogo boljša, saj tako grozdje ima več sladkorja in okusa. Sledimo tudi razvoju okolju bolj prijaznega načina pridelave grozdja. To pomeni pridelavo grozdja z manj škropljenja in uporabo naravnih gnojil. Pridelujem 10 različnih sort vin, 70% belega in 30% rdečega vina. Zelo smo ponosni na dve lokalni avtohtoni sorti grozdja Zelen in Pinela.

Domov » Izdelki Vipavske doline » Vina » Vina Petrič Urban

Vina Petrič Urban

Scroll to Top