23.

ODPRTI HRAMI

NA SLAPU

Za vas bo svoje hrame odprlo kar 8 vinarjev!

Vsako leto, ko se bliža jesen, se vasica Slap pripravlja na edinstveno in okusno doživetje – ODPRTI HRAMI. Tokrat vas gostoljubni vinarji že 23. leto zapored vabijo v svoje hrame in vinske kleti odpirajo za vse vas. To je dogodek, ki združuje ljubitelje vina in dobre hrane v idiličnem podeželskem okolju Vipavske doline.

Vrata svojih vinskih kleti bo odprlo kar osem vinarjev iz vasi Slap, vsak od njih pa bo ponudil edinstven vpogled v svoj vinski svet. Poleg odlične kapljice bodo na voljo tudi domače dobrote v obliki prigrizkov. Vsak vinar s svojo gurmansko zgodbo. 

Ob prihodu na prizorišče dogodka bodo vsi obiskovalci prejeli kozarec, ki bo služil kot vstopnica v vinorodno pustolovščino. Kozarec bo opremljen s priročno nosilno vrečko, ki bo omogočila, da ga obiskovalci enostavno nosijo s seboj in okušajo različna vina brez težav.

Obiskovalci bodo lahko uživali v prijetni atmosferi, se družili z vinarji in drugimi ljubitelji vina ter preživeli čudovito jesensko popoldne v srcu Vipavske doline.

ODPRTI HRAMI v vasi Slap pri Vipavi je dogodek, ki združuje tradicijo in okusnost ter omogoča nepozabno doživetje za vse ljubitelje vina in kulinarike. Vabljeni, da se pridružite tej izjemni vinski avanturi v čudovitem slovenskem podeželskem okolju!

Število vstopnic je omejeno, zato si svoje mesto rezerviraj zdaj!

Zagotovljen je avtobusni prevoz iz Ljubljane (Dolgi most).

Za skupine večje od 10 oseb in skupine, ki bi na dogodek rade pripeljale s svojim organiziranim prevozom – kombi ali avtobus,  je obvezna predhodna najva preko maila info@vipava-gourmet.si

Nakup opravite s klikom na izdelek spodaj. Izberite gumb “V košarico” in nato “Prikaži košarico.” V nadaljevanju lahko izberete število željenih vstopnic.

Potrdilo o nakupu in karto boste prejeli pred dogodkom v svoj elektronski predal.

Interaktivni zemljevid

Na zemljevidu se pomaknite in izberite vinarja z označeno številko in preverite več informacij o vinu in vinarjih. Na voljo vam je tudi povezava za Google Zemljevid.
Legenda:
1-Petrič, vina s tradicijo
2-Pregeljc vina
3-Hiša vin Rondič
4-Kmetija Trošt
5-Vino Žorž 1696
6-Vino Marc
7-Rouna, kozarec vipavske svežine
8-Vina Na hribu

Interaktivni zemljevid
Petrič - vina s tradicijo Pregeljc vina Hiša vin Rondič Kmetija Trošt Vino Žorž 1696 Vino Marc Rouna - kozarec vipavske svežine Vina Na hribu Parkirišče Info točka

Petrič - vina s tradicijo

“Bogata tradicija vinogradništva in vinarske družine sega vse do leta 1778 in se prenaša iz roda v rod. Moji predniki so sprva pridelovali majhno količino vina, vendar so bili zelo ponosni in hvaležni za to kar so s težkim trudom pridelali. Jaz sem Urban Petrič in sem osma generacija vinarjev. Imam veliko strasti, predanost in ljubezen do vinogradništva in vinarstva, tako kot prejšnji lastniki.”

Preveri več >

Google Maps >

Pregeljc vina

Vinarstvo Pregeljc logo

V osrčju slikovite primorske vasice Slap, kjer se pod staro lipo razprostira pogled na velik del zgornje Vipavske doline, se nahaja vinska klet Pregeljc. Spoštovanje in ljubezen do narave ter vzgoje vinske trte smo podedovali od naših prednikov, ter ju skrbno ponesli do današnjih dni, ko od starejšega gospodarja Igorja delo počasi prevzema sin Gregor.

Preveri več >

Google Maps >

Hiša vin Rondič

Našo hišo vin lahko najdete na Slapu, ob vaškem placu tega gručastega naselja, v Vipavski dolini. Vinogradništvo in vinarstvo je v naši hiši doma že več kot štiri generacije.

Živimo v obnovljeni, več kot 250 let stari, tipični vipavski hiši, pod »borjačem« pa imamo veliko sodobno klet, ki nam omogoča, da tisto, kar nam trta ponudi, z ljubeznijo delimo naprej.

Preberi več >

Google Maps > 

Kmetija Trošt

Kmetija Trošt se nahaja v starem vaškem jedru. Letnica pri vhodu v staro klet priča o nastanku le te leta 1844. Kot zanimivost, lahko navedemo, da je to isto leto bila izdana tudi strokovna knjiga o vinarstvu, duhovnika Matije Vrtovca. In tako se je življenje naše kmetije Trošt začelo posvečati in razvijati v vinogradništvu.

Kmetija obsega tudi dejavnosti kot so poljedelstvo in živinoreja, vendar pa je največji poudarek na vinogradništvu in vinarstvu. Imamo približno 6 ha vinogradov, kateri so obdelani z ljubeznijo in potrpežljivostjo.

Sami radi poudarjajo, da je njihovo vodilo: “Trta obrodi dobro, le če, užije senco gospodarja.”

Preveri več >

Google Maps >

Vino Žorž 1696

Kmetija je ena večjih družinskih kmetij v Vipavski dolini, saj pridelujemo grozdje na površini 12 hektarjev, kar nam letno prinese med 50 do 60.000l vrhunske kapljice. Vinograde imamo zasajene z rdečimi sortami merlot, cabernet sauvignon in barbera. Bele sorte pa so: sivi pinot, sauvignon, rumeni muškat, malvazija, rizling in rebula, prav posebno mesto v naših vinogradih pa imata avtohtoni sorti zelen in pinela.

Preveri več >

Google Maps >

Vino Marc

Družinska kmetija Marc ima svoje vinograde na čudovitih sončnih legah vasi Slap. Vas je poznana kot “vas z največ zelena na svetu”, zato mu tudi mi posvečamo posebno pozornost in s ponosom rečemo: Pri nas je zelen doma.

Gradimo na tradiciji in kvaliteti naših vin, posebno zelena, kar dokazujejo številna priznanja na domačih ocenjevanjih, pa tudi v tujini. Z našimi proizvodi vam želimo približati potencial, ki ga skriva ta avtohtona sorta. Naš vrhunski Zelen odlikuje sortno značilna aroma in polnost okusa. Tako kot zelenu tudi vsem ostalim vinom, ki zorijo v naši kleti, posvečamo spoštljivo pozornost.

Preveri več >

Google Maps >

Rouna - kozarec vipavske svežine

Posestvo Rouna z vseh strani objema zelena narava in je približno 1 km umaknjeno od vasi Slap. Poimenovanje posesti (Rouna) izhaja še iz časov Avstro-Ogrskega popisa zemljišč. Leta 1765 je bilo v kataster zapisano ime Rouna, ki se je obdržalo do današnjih dni.

Preveri več > 

Google Maps >

Vina Na hribu

Vina Na hribu logo

V blagovni znamki Na Hribu smo združili tradicijo, modrost vzgoje avtohtonih sort pinele in zelena, hkrati pa vizijo, zagnanost in drzne pristope v novih nasadih trt, v barberi, refošku in cabernet sauvignonu. Lege naših vinogradov in raznolika tla nudijo odlične pogoje za pridelavo sadnih in sortnih vin s poudarjeno svežino okusa.

Umetnost klerarjenja vin Na Hribu sloni na znanju, izkušnjah in nenehnemu iskanju novih poti. Ob kozarcu vina in lokalni hrani pozabite na čas in skrbi. Naužijte se vonja in okusa belih in rdečih vin ter žlahtne penine.

Preveri več >

Google Maps >

Parkirišče

Info točka

Obiskovalce bomo že ob prihodu pogostili z domačim pečenim pršutom in ob predložitvi potrdila o plačilu (računa) dali vstopnico, ki je vinski kozarec. S kozarcem boste degustirali vina po vseh kleteh. Kozarec pa vam bo ostal za spomin. 

Po hitri malici vas bomo napotili do prve vstopne kleti. Od tu naprej se boste samostojno sprehajali od kleti do kleti. Brez skrbi, da se ne boste izgubili smo za vas pripravili zemljevid.

Vsak vinar vam bo ponudil do pet različnih vzorcev vina poleg pa postregel dobrote, ki jih bodo pripravile domače kuharice po receptih svojih babic vendar pripravljene na sodoben način.

KAJ DOBITE ZA VSTOPNICO:
V vstopnico je všteta degustacija vin in hrane pri vseh osmih vinarjih. Ob prihodu pogostitev z domačim pečenim pršutom. Degustacijski kozarec, ki ostane v vaši lasti. 

PREVOZ NA DOGODEK:
Kot prejšnja leta je tudi letos zagotovljen avtobusni prevoz iz parkirišča na Dolgem mostu v Ljubljani. Zagotovljen je prevoz v petek, 24. 11. 2023 in v soboto, 25.11.2023 ob 15:30 uri v smeri proti Slapu. Odhod proti Ljubljani, Dolgi most je predviden 5 minut čez polnoč, iz parkirišča za avtobuse na Slapu. 

Vozovnice lahko kupite samo v primeru nakupa skupaj z vstopnico na dogodek.

Zbiramo tudi prijave za prevoz iz Maribora via Celje do Slapa in nazaj. Ter iz Škofje Loke via Kranj, Šenčur, Mengeš, Trzin in Črnuče do Slapa. Prevoz bomo izvedli v primeru dovolj velikega povpraševanja (minimalno za mali avtobus). Potrebe po prevozu prosimo pošljite na info@vipava-gourmet.si

Potrebujete pomoč ali imate dodatno vprašanje?

logo_sponzor

Dogodek sofinancira Občina Vipava in Zavod za turizem TRG Vipava.

Scroll to Top